Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Crème brûlée met citroen

Crème brûlée met citroen

Ingrediënten:

  • ½ kopje kristalsuiker
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 ½ theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel citroenschil
  • 7 eierdooiers
  • 2 ½ kopje slagroom of crème fraîche
  • Heet water

Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

Bereiding Crème brûlée met citroen:

Het klaarmaken van de crème brûlée met citroen is niet moeilijk, maar neemt wel tijd in beslag. De bereiding duurt ongeveer één uur en daarnaast moet het dessert nog minstens 2 uur koelen. Het recept voor deze crème brûlée is geschikt voor 6 personen.

Verwarm de oven voor op 160 graden en ga opzoek naar een groot bakblik. Het is de bedoeling dat je hier 6 crème brûlée schaaltjes in zet. Doe de vanille, de room en citroenschil in een sauspannetje. Verhit het mengsel langzaam op een middelhoog vuur. Als er schuim rond de rand begint te vormen, de pan van het vuur halen. Laat de ingrediënten daarna nog 10 tot 15 minuten mengen.

Klop de kristalsuiker en eidooiers totdat het mengsel dikker wordt en lichter kleurt. Voeg geleidelijk het roommengsel toe aan de eieren en suiker. Blijf langzaam roeren zodat de eieren niet koken door de warmte. Verdeel vervolgens de vla over de crème brûlée schaaltjes en vul het bakblik met warm water. Zorg er voor dat het water ongeveer halverwege de zijkant van de schaaltjes komt.

Bak het mengsel gedurende 30 tot 40 minuten in de oven totdat het nog een beetje zacht is in het midden. Dek de basis van de crème brûlée met citroen af met plasticfolie en laat minstens 2 uur koelen. Na het koelen kun je de eetlepels suiker over de bakjes verdelen. Daarna met behulp van een crème brûlée brander een goudbruin laagje vormen. Voor het serveren even laten afkoelen.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: