Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Crème brûlée met koffie

Crème brûlée met koffie

Ingrediënten:

  • 2 kopjes slagroom
  • 1/3 kopje karamelsaus
  • 1/3 kopje suiker
  • 4 theelepels 'ruwe' suiker
  • 2 theelepels donkere koffie
  • 6 eierdooiers
  • Snufje zout
  • Gekookt water

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Kooktijd: 1 uur
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
5 sterren - gebaseerd op 1 reviews

Een crème brûlée kan door verschillende ingrediënten op smaak gebracht worden en in dit geval wordt er koffiepoeder gebruikt. Hiermee zijn ook nog varianten te bedenken aangezien koffie ook in meerdere smaken te verkrijgen is. De crème brûlée met koffie wordt verder op smaak gebracht door karamel. Hiermee wordt niet de suiker bovenop bedoeld, maar er wordt echt karamelsaus in verwerkt. Het zorgt voor een ware smaaksensatie tijdens het nagerecht.


Bereiding Crème brûlée met koffie:

Het klaarmaken van de crème brûlée met pompoenpuree is prima te doen, maar kost wel tijd. De bereiding van het dessert duurt ongeveer een uur en daarna moet deze crème brûlée nog bijna een uur opstijven. Het recept is geschikt voor 4 personen.

Om de koffie te maken moet je ½ kopje slagroom met het koffiepoeder combineren in een steelpan. Breng het aan de kook, haal van het vuur en laat dan zo’n halfuur afgedekt staan. Verwarm de oven vast voor op 170 graden en scheid het eiwit van de dooiers. Klop daarna de dooiers, suiker en een snufje zout in een middelgrote kom.

Giet de karamelsaus in een nieuwe kom en voeg de resterende slagroom toe. Zeef het koffiemengsel door de karamel en gooi het koffiepoeder, wat in de zeef blijft steken, weg. Klop gelijkmatig de room in het eimengsel en blijf roeren totdat het goed is gemengd. Zet vier schaaltjes in een braadslee en verdeel de crème brûlée met koffie over alle vormpjes.

Vul de braadslee met gekookt water totdat het halverwege van de zijkanten van de schaaltjes komt. Bak de crème brûlée met koffie een uur tot 70 minuten in de oven. Zet de desserts nog zo’n 40 minuten in de koelkast om de bovenzijde daarna met de ruwe suiker te bestrooien. Smelt de suiker tot het bruin kleurt in een grill of gebruik een crème brûlée brander.

Bron: Diethood


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: