Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Crème brûlée met pompoenpuree

Crème brûlée met pompoenpuree

Ingrediënten:

  • 1 ½ kopje (slag)room
  • ½ kopje volle melk
  • 1/8 theelepel kaneel
  • 2 snufjes nootmuskaat
  • 1 snufje gember
  • ½ kopje kristalsuiker
  • ¼ kopje pompoenpuree uit blik
  • 4 eierdooiers
  • 1/3 kopje grove suiker

Aantal personen: 5
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...

De crème brûlée met pompoenpuree is speciaal omdat het dessert met een andere vulling wordt bereid. Het nagerecht smaakt heerlijk en is een zeer geschikt voor een feestelijke gelegenheid. Je kunt je gasten verrassen met een uniek dessert dat veelal bij restaurants gegeten wordt. Door de toevoeging van melk wordt de custard wat zachter. Om het af te maken wordt er een laagje van grove suiker met een brander gekarameliseerd.


Bereiding Crème brûlée met pompoenpuree:

Het klaarmaken van de crème brûlée met pompoenpuree is niet moeilijk, maar kost wel tijd. De bereiding van het dessert duurt ongeveer een uur en daarna moet de crème brûlée nog twee uur opstijven. Het recept is geschikt voor 5 porties.

Scheid de eidooiers terwijl je de oven voorverwarmt op 150 graden. Verwarm de room, melk, kaneel, nootmuskaat en gember in een pan op een matig vuur. Roer af en toe en zorg dat het gaat koken. Daarna het mengsel op zetten en minstens 15 minuten laten intrekken. Meng de eidooiers en kristalsuiker in een grote kom. Voeg geleidelijk het roommengsel toe onder voortdurend kloppen.

Meng de pompoenpuree er goed door en verdeel de crème brûlée met pompoenpuree over vijf schaaltjes. Bak het dessert gedurende 30 tot 40 minuten in de oven. Als de bovenzijde nog een beetje zacht aan voelt, mag je het uit de oven halen. Zet de schaaltjes vervolgens circa 15 minuten in warm water. Dek af met plasticfolie en zorg dat de folie de custard niet raakt.

Laat de crème brûlée met pompoenpuree tenminste twee uur in de koelkast rusten. Strooi daarna de grove suiker bovenop het vla mengsel. Smelt de suiker met een crème brûlée brander maar zorg dat het niet aan brandt. Laat het heerlijke dessert één minuut afkoelen voordat je het serveert.

TIP: Gebruik een maatbeker om de crème brûlée over de bakjes te verdelen. Zo voorkom je dat veel van het mengsel naast de bakjes lekt.

Bron: Sasaki Time


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: